På gång

 

2022

Fredag 20 maj ser vi mycket fram mot 
Musikcafé för Ukrainas folk med början kl 19.00, i Församlingshemmet, Ede, Offerdal.
Under kvällen får vi höra barnkören Näldens sångfåglar under ledning av Josefin Hallbeck, ungdomar från Krokoms kulturskola under ledning av Cecilia Wiklund och Mats Andersson samt Offerdals spelmanslag. Kjell-Erik Jonasson är konferencier och sjunger också, ackompanjerad av Josefin Hallbeck. 
Kaffeservering och lotteri.
Kvällen är ett samarrangemang mellan oss och Svenska kyrkan, Offerdals församling. Alla intäkter går oavkortat till Act (fd Lutherhjälpen).

 

2 april hade vi nöjet att spela på ’kalas’ i Kaxås bygdegård för nyinflyttade och ”gamla kaxingar”. Mycket välbesökt, glammigt och trevligt med många glada barn och väldigt god tacobuffé. 

 

—————————————————————————————————————–

2021

Allra först vill vi gratulera en av lagets tidigaste, och då yngsta, medlemmar Kjell Erik Eriksson till Zornmärket i GULD, som fick han motta under Zornmärkesuppspelningen i Östersund i augusti i år (2021). Så välförtjänt och hedersamt!

 

ÄÄÄntligen börjar vi närma oss tider då det kommer att vara möjligt att komma ut och spela igen – till dans, på stämmor och musikcaféer, i kyrkan…

Vi har börjat lite försiktigt –

15 augusti under musikgudstjänsten i Offerdals kyrka till Lapp-Nils’ minne  och under Jämtstämman, som också hedrade Lapp-Nils, samma eftermiddag. Det var en härlig känsla att till slut få uppmärksamma Lapp-Nils – 150-årsminnet av hans bortgång skulle ju ha hedrats redan sommaren 2020, men vi vet alla var som satte krokben för det då, och även sommaren efter.
På spelmansförbundets hemsida (www.jhspelmansforbund.se) finns länk till inspelningar från kyrkan och stämman, som ligger på Youtube.

4 september hade vi nöjet att spela ute på hembygdsgården i Ede medan deltagarna i Holy Race gick i mål, åt och hämtade krafterna inför prisutdelningen. Det var roligt att höra att också de ungdomliga löparna uppskattade både vår och Kingens musik – är lyckad musikalisk blandning.

Under hösten fick fick också möjlighet att spela på äldreboendet Solbacka i Föllinge – ett ömsesidigt glatt återseende och -hörande efter pandemiuppehållet. Tyvärr blev traditionella spelningen under Lilljulkvällen på älderboendet Hällebo i Ede, Offerdal inställd dagen innan – coronavarning igen…..