På gång

Allra först vill vi gratulera en av lagets tidigaste, och då yngsta, medlemmar Kjell Erik Eriksson till Zornmärket i GULD, som fick han motta under Zornmärkesuppspelningen i Östersund i augusti i år (2021). Så välförtjänt och hedersamt!

 

ÄÄÄntligen börjar vi närma oss tider då det kommer att vara möjligt att komma ut och spela igen – till dans, på stämmor och musikcaféer, i kyrkan…

Vi har börjat lite försiktigt –

15 augusti under musikgudstjänsten i Offerdals kyrka till Lapp-Nils’ minne  och under Jämtstämman, som också hedrade Lapp-Nils, samma eftermiddag. Det var en härlig känsla att till slut få uppmärksamma Lapp-Nils – 150-årsminnet av hans bortgång skulle ju ha hedrats redan sommaren 2020, men vi vet alla var som satte krokben för det då, och även sommaren efter.
På spelmansförbundets hemsida (www.jhspelmansforbund.se) finns länk till inspelningar från kyrkan och stämman, som ligger på Youtube.

4 september hade vi nöjet att spela ute på hembygdsgården i Ede medan deltagarna i Holy Race gick i mål, åt och hämtade krafterna inför prisutdelningen. Det var roligt att höra att också de ungdomliga löparna uppskattade både vår och Kingens musik – är lyckad musikalisk blandning.